Duurzaamheid en MVO heeft Hazeleger Kaas hoog in het vaandel staan.

Duurzaamheid

 

Als familiebedrijf zijn normen en waarden al vanaf het allereerste begin de basis voor onze bedrijfsvoering. Het typische is dat veel van die voor ons zo vanzelfsprekende zaken tegenwoordig worden geschaard onder de noemer duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Wij denken als familieonderneming aan de lange termijn en nemen beslissingen die behalve goed voor onze onderneming ook goed voor de omgeving zijn. MVO is voor ons dan ook het vinden van de juiste balans tussen mens, maatschappij en milieu.

 

Ontwikkeling

Ontwikkeling personeel

Onze mensen zijn enorm belangrijk voor ons. Wij investeren dan ook graag in de ontwikkeling van ons personeel. Door middel van interne en externe opleidingen zorgen wij ervoor dat onze medewerkers kunnen groeien. Bovendien houden wij rekening met ieders kunnen en zorgen we er altijd voor dat de werkzaamheden die zij verrichten daar bij aansluiten.

Denken aan de toekomstige generatie

Het milieu is belangrijk voor het gezond doorgeven van de aarde en ons bedrijf aan toekomstige generaties. Wij zetten ons dan ook op verschillende manieren in voor het behoud en de bescherming van het milieu. Zo adviseren wij onze leveranciers en afnemers om zoveel mogelijk milieuvriendelijke materialen te gebruiken. Wij mogen biologische producten verpakken dankzij een BIO/SKAL-certificaat en zijn stichting Weidegang gecertificeerd. Verder leveren wij al het afval natuurlijk gescheiden aan gecertificeerde verwerkers aan.

BREEM
Toekomst

BREEAM-certificering

Onze tweede verpakkingslocatie aan de Koningsbergenweg is BREEAM gecertificeerd. Gelijk bij het ontwerp zijn de eisen mee genomen voor een BREAAM-certificatie. Zo hebben wij onder andere een grondige manier van isoleren gebruikt, zorgden wij voor veel toetreding van daglicht en is alle verlichting op basis van LED-technologie. Verder hebben wij specifieke volgelkasten in de buitenomgeving geplaatst en insectenhotels aangelegd. Bij de beplanting hebben wij gelet op de van nature voorkomende dieren en planten

BREEAM Certificaat